De beste VPN's voor Windows 10 in 2024 en hoe je ze instelt (2024)

Windows is misschien wel het meest populaire besturingssysteem ter wereld, maar het is niet zonder beveiligingsproblemen, daarom is het slim om een VPN te gebruiken met Windows 10. Er zijn genoeg opties omdat bijna elke VPN-service geschikt is voor Nederlandse Windows-gebruikers. Maar te veel keuze kan ook een probleem zijn en daarom zijn we hier om je te helpen de opties te beperken.

We hebben onze beproefde methoden gebruikt om de beste VPN’s voor Windows te vinden met de beste algemene prestaties, beveiliging, ontwerp en klantensupport. We zetten ze hier voor je op een rijtje, leggen uit hoe je ze kunt gebruiken en beantwoorden enkele Veelgestelde Vragen over VPN’s. We gaan dieper in op elk van de providers die we aanbevelen, maar voor het geval je weinig tijd hebt, volgt hier een kort overzicht.

Beste VPN’s voor Windows 10-gebruikers in Nederland:

  1. NordVPN: Het beste all-round VPN voor Windows 10. Sneller dan zijn rivalen, met krachtige beveiliging en privacy en een strikt geen-logs-beleid. Servers in Nederland werken onder andere met Ziggo GO. Biedt een 30-dagen geld-terug-garantie.
  2. Surfshark: Het beste budget-VPN voor Windows 10. Een fantastische voordelige optie met hoge snelheden en een indrukwekkend scala aan beveiligings- en privacyfuncties. Maakt onbeperkt gelijktijdige verbindingen mogelijk.
  3. ExpressVPN: Betrouwbaar VPN met hoge snelheden en waterdichte beveiliging. Werkt met alle grote streaming-sites, waaronder Netflix VS, Videoland, NLZIET en Ziggo GO
  4. CyberGhost: Uitstekende beveiliging, hoge snelheden, uitgebreid servernetwerk. Maakt het voor Windows 10-gebruikers gemakkelijk om te genieten van online beveiliging en streaming-sites zoals Netflix. Heeft ook servers in Nederland om vanuit het buitenland zenders thuis te kijken.
  5. IPVanish: Krachtige beveiliging gecombineerd met hoge snelheden en betrouwbare verbindingen. Er worden geen logs bijgehouden. Maakt onbeperkt gelijktijdige verbindingen mogelijk.
  6. Private Internet Access: Biedt een gebruiksvriendelijke app voor Windows 10 en werkt met alle grote Nederlandse streaming-sites, evenals met veel populaire internationale services.

PROBEER NORDVPN 30 DAGEN GRATIS UIT

NordVPN biedt een volledig functionele, risicoloze proefperiode van 30 dagen aan als je je aanmeldt op deze pagina. Je kunt het als eerste gerangschikte VPN voor Windows een maand lang zonder beperkingen gebruiken. Gewoon installeren en gebruiken op elk Windows-apparaat.

Er zijn geen verborgen voorwaarden - neem gewoon binnen 30 dagen contact op met de support als je besluit dat NordVPN niet geschikt voor jou is en je krijgt een volledige terugbetaling. Start jouw NordVPN-proefperiode hier.

Waarom een VPN gebruiken met Windows 10

Windows 10 is een enorme verbetering ten opzichte van zijn voorganger, maar brengt ook een groot aantal privacykwesties met zich mee, sommige nieuw en sommige overgeërfd. Geïntegreerde advertenties, Cortana en gegevenssynchronisatie met Microsoft-servers zijn allemaal ontwikkeld om jouw ervaring te personaliseren, maar Windows vervaagt de grens tussen personalisatie en privacy. Dit juweeltje uit het privacybeleid van Microsoft vat het wel zo’n beetje samen:

“We zullen persoonlijke gegevens, inclusief uw content (zoals de inhoud van uw e-mails, andere privécommunicatie of bestanden in privémappen), openen, vrijgeven en bewaren wanneer we te goeder trouw geloven dat dit nodig is om onze klanten te beschermen of de voorwaarden voor het gebruik van de services af te dwingen.”

De meeste van deze trackers en telemetrieservices kunnen worden uitgeschakeld, maar ze kunnen tijdens een update ook zonder jouw medeweten weer worden ingeschakeld. Sommige kunnen helemaal niet worden uitgeschakeld.

Dus hoe kun je jouw privacy beschermen en Windows 10 blijven gebruiken? Bekijk eerst onze gigantische lijst met privacytools; er is een sectie speciaal voor Windows 10-gebruikers.

Koop vervolgens een VPN. VPN-software versleutelt en anonimiseert al je online activiteiten. Dat is belangrijk voor het delen van P2P-bestanden, zodat jouw internetprovider niet kan snuffelen in torrents en andere downloads. Het beschermt je ook op onbeveiligde openbare wifi-netwerken en werkt om toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde websites en services zoals Netflix.

De beste VPN’s voor Windows 10-gebruikers

Om de beste VPN’s voor Windows 10-gebruikers in Nederland te vinden, hebben we gezocht naar providers die minimaal aan de volgende criteria voldoen:

  • App-kwaliteit – installatie en gebruik van de native Windows-client moet eenvoudig en intuïtief zijn.
  • Ondersteunt het OpenVPN-protocol en maakt de installatie eenvoudig.
  • DNS-lekbescherming – IP-lekken zijn een bekende kwetsbaarheid in Windows 10, dus VPN’s die dit kunnen onderdrukken zijn een aanrader.
  • Snelheid en prestaties
  • Mogelijkheid om geografisch beperkte sites en populaire streamingplatforms zoals Netflix te deblokkeren.
  • Servers in Nederland om naar Videoland, NLZIET en Ziggo GO te kijken, tijdens je vakantie of op het werk.

Je kunt hieronder in onze methodologie meer lezen over hoe we de VPN’s die we aanbevelen testen en rangschikken. Laten we eerst eens kijken naar degene die aan onze eisen voldoen.

Hier is onze lijst met de beste VPN’s voor Windows 10-gebruikers:

1. NordVPN

apr 2024 Werkt met Windows 10getest apr 2024

APPS BESCHIKBAAR :

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux
  • FireTV

Website: www.NordVPN.com

Geld-terug-garantie :30 DAYS

NordVPN is onze eerst keuze VPN voor Windows 10-gebruikers. Dit in Panama gevestigd VPN heeft een echt geen-logs-beleid, wat betekent dat er geen verbindings- of gebruikslogs worden bijgehouden. Extra functies zijn onder meer Dubbele-hop versleuteling, Tor over VPN en een killswitch. En samen met DNS-lekbescherming kunnen ze allemaal worden ingeschakeld in de app-instellingen.

De Windows VPN-serviceclient is gedetailleerd maar niet al te overweldigend voor nieuwe gebruikers. De serverlijst is gecategoriseerd op basis van aanbevolen gebruik – tv-streaming, vast IP-adres, Tor over VPN, enz. – en elke server wordt gepingd, zodat je kunt zien welke locatie de minste latentie biedt. NordVPN heeft ook betrouwbare toegang tot Netflix en de meeste andere populaire streamingplatforms – waaronder Nederlandse services zoals Videoland, HBO Max, Ziggo GO, NLZIET, KPN, Film1 en Pathé Thuis.

NordVPN-snelheidstestgegevens

No valueNordVPN
WebsiteNordVPN.com
Gemiddelde verbindingssnelheid – Noord-Amerika (VS)460 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Europa (VK)349 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Azië (Hongkong)299 Mbps
Laagste maandelijkse kosten$3.09
Tot 69% korting

Voordelen:

  • Windows 10-app werkt goed
  • Het uitgebreide serverlocatienetwerk is heel goed in staat om de meeste geografisch beperkte content te deblokkeren
  • Sneller dan welke andere grote provider dan ook
  • Uitstekende beveiligingstools
  • Geen-logs-beleid
  • 30-dagen geld-terug-garantie

Nadelen:

  • Het duurt soms wat langer voordat desktop-apps verbinding maken

Our score:

4.5 van 5

BESTE VPN VOOR WINDOWS 10:NordVPN is onze eerste keuze. Een echte kandidaat in alle categorieën, met krachtige beveiligingsfuncties en de hoogste snelheden die we hebben gezien. Het heeft zelfs een risicoloze 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Lees onze review van NordVPN.

Voucher voor NordVPN

Tot 69% korting

Bekijk Aanbieding >

Korting wordt automatisch toegepast

2. Surfshark

Werkt met Windows 10getest apr 2024

APPS BESCHIKBAAR :

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website: www.Surfshark.com

Geld-terug-garantie :30 DAYS

Surfshark is een voordelige VPN-provider die uitblinkt in toegang tot regio-geblokkeerde content zoals Netflix, Hulu, BBC iPlayer en Amazon Prime Video in Nederland. Het heeft ook snelle Nederlandse servers om Ziggo GO, HBO Max of een ander Nederlands streamingplatform vanuit het buitenland te kijken. De service maakt gebruik van krachtige versleuteling en houdt geen logs bij. Torrenting is toegestaan en killswitches voorkomen datalekken op zowel mobiele als desktop-apps.

Support via live chat is dag en nacht beschikbaar. Het mooiste van alles is dat Surfshark geen beperkingen oplegt aan het aantal apparaten dat je tegelijkertijd kunt verbinden, waardoor het een geweldige budgetoptie is voor een gezin of een groep huisgenoten.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android en Linux.

Surfshark-snelheidstestgegevens

No valueSurfshark
WebsiteSurfshark.com
Gemiddelde verbindingssnelheid – Noord-Amerika (VS)317 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Europa (VK)253 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Azië (Hongkong)400 Mbps
Laagste maandelijkse kosten$2.29
Krijg 85% korting op een abonnement van 2 jaar

Voordelen:

  • Werkt met Netflix, Hulu en Amazon Prime Video
  • Maakt onbeperkt gelijktijdige verbindingen mogelijk
  • Snel genoeg voor vrijwel elk doel
  • Indrukwekkend beveiligingsaanbod
  • Strikt geen-log-beleid

Nadelen:

  • Af en toe een tragere server

Our score:

4.5 van 5

BESTE BUDGET-VPN:Surfshark beveiligt je Windows PC en al je andere apparaten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het bereiken van een apparaatlimiet. Prima prijs-kwaliteitsverhouding en wordt geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige Surfshark-review.

Voucher voor Surfshark

Krijg 85% korting op een abonnement van 2 jaar

Bekijk Aanbieding >

Korting wordt automatisch toegepast

3. ExpressVPN

Werkt met Windows 10getest apr 2024

APPS BESCHIKBAAR :

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website: www.ExpressVPN.com

Geld-terug-garantie :30 DAYS

ExpressVPN heeft deze lijst gehaald vanwege zijn geweldige app. De Windows VPN-software is de eenvoudigste optie voor degenen die iets willen dat gewoon werkt zonder poespas, en het biedt de hoogste gemiddelde downloadsnelheid van alle VPN’s die we tot nu toe hebben getest – ideaal voor P2P-bestandsdelen en streamen.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de DNS-servers van ExpressVPN te gebruiken wanneer ze verbonden zijn, door dit in de geavanceerde instellingen te schakelen. ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, buiten het bereik van de GCHQ en NSA en houdt geen gebruikslogs bij.

Er zijn servers beschikbaar in meer dan 94 landen, waaronder in Nederland, om thuis tv-services te kijken terwijl je op vakantie bent, of op een beperkt netwerk, zoals op het werk.

ExpressVPN-snelheidstestgegevens

No valueExpressVPN
WebsiteExpressVPN.com
Gemiddelde verbindingssnelheid – Noord-Amerika (VS)136 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Europa (VK)134 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Azië (Hongkong)136 Mbps
Laagste maandelijkse kosten$6.67
BESPAAR: 49% plus 3 maanden gratis!

Voordelen:

  • Razendsnelle servers voor streamen en downloaden
  • Hoogwaardige versleuteling, beveiliging en vooral privacy
  • Geweldig in het deblokkeren van de populairste streaming-sites
  • Dag en nacht klantensupport via live chat, dus je zit altijd goed
  • Geen-log-beleid

Nadelen:

  • Duurder dan andere op deze lijst
  • Weinig instelbare functies

Our score:

4.5 van 5

UITERST VEILIG:ExpressVPN is een op privacy gerichte provider die hoge snelheden, een heleboel beveiligingsfuncties en een 30-dagen geld-terug-garantie biedt.

Lees onze volledige review van ExpressVPN.

Voucher voor ExpressVPN

BESPAAR: 49% plus 3 maanden gratis!

Bekijk Aanbieding >

Voucher wordt automatisch toegepast

4. CyberGhost VPN

Werkt met Windows 10getest apr 2024

APPS BESCHIKBAAR :

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website: www.Cyberghost.com

Geld-terug-garantie :45 DAYS

CyberGhost VPN biedt gebruiksvriendelijke apps en een groot netwerk met meer dan 9.000 VPN-servers in ruim 90 landen, waaronder Nederland. CyberGhost slaat geen identificerende logs op en beschermt je gegevens met 256-bits AES-versleuteling van militaire kwaliteit via het OpenVPN-protocol. Live chat is beschikbaar als je problemen ondervindt. De snelheden zijn uitstekend en je kunt tot wel zeven apparaten tegelijk aansluiten.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android.

CyberGhost-snelheidstestgegevens

No valueCyberGhost
WebsiteCyberghost.com
Gemiddelde verbindingssnelheid – Noord-Amerika (VS)853 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Europa (VK)480 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Azië (Hongkong)312 Mbps
Laagste maandelijkse kosten$2.03
BESPAAR 83% op het abonnement van 2 jaar

Voordelen:

  • Windows 10-app is beginnersvriendelijk en eenvoudig in te stellen
  • Krachtige beveiligings- en privacyprotocollen
  • Slaat geen logs met gebruikersactiviteiten op
  • Indrukwekkende streaming- en downloadsnelheden
  • 45-dagen geld-terug-garantie

Nadelen:

  • Werkt niet in China of de VAE
  • Mogelijk niet flexibel genoeg voor ervaren gebruikers

Our score:

4.5 van 5

BEGINNERVRIENDELIJK:CyberGhost heeft een gebruiksvriendelijke Windows app. Streamt betrouwbaar HD-video. Krachtige versleuteling en privacyfuncties. 45-dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige CyberGhost-review.

Voucher voor CyberGhost

BESPAAR 83% op het abonnement van 2 jaar

Bekijk Aanbieding >

Korting wordt automatisch toegepast

5. IPVanish

Werkt met Windows 10getest apr 2024

APPS BESCHIKBAAR :

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website: www.IPVanish.com

Geld-terug-garantie :30 DAYS

IPVanish maakt gebruik van OpenVPN met krachtige versleuteling en beschikt over een echt geen-log-beleid, wat betekent dat het geen sessie- of verkeerslogs registreert. Het is een van de weinige VPN’s met een Tier 1-netwerk, wat betekent dat het al zijn eigen servers in bezit heeft, in plaats van fysieke of virtuele ruimte van iemand anders te huren. Daarom vergeten we maar even dat het in de VS is gevestigd.

IPVanish gaat prat op een keuze uit bijna 60 landen en alle VPN-verbindingen zijn beschermd tegen DNS-lekken. Niet zo goed voor streaming als onze andere aanbevelingen, dus probeer het uit met alle Nederlandse platforms die je gebruikt voordat je je gedurende lange tijd vastlegt. Je kunt het zonder risico testen dankzij de 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

IPVanish-snelheidstestgegevens

No valueIPVanish
WebsiteIPVanish.com
Gemiddelde verbindingssnelheid – Noord-Amerika (VS)685 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Europa (VK)314 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Azië (Hongkong)466 Mbps
Laagste maandelijkse kosten$2.75
BESPAAR 78% op het abonnement van 2 jaar

Voordelen:

  • Tijdens het testen geen problemen met het gebruik van hun Windows 10-app
  • Houd geen logs bij van gebruikersactiviteiten en zorg voor betrouwbare beveiligingsinstellingen
  • Goede snelheden voor streaming
  • Populair bij torrenters

Nadelen:

  • Gevestigd in de VS
  • Apps werken niet in China

Our score:

4 van 5

GROOT NETWERK:IPVanish is geweldig voor gezinnen. Betrouwbare Windows 10-app. Goed in het deblokkeren van de meeste geografisch beperkte content. Aanbevolen vanwege hun hoge standaard van verbindingsprivacy. 30-dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige review van IPVanish hier.

Voucher voor IPVanish

BESPAAR 78% op het abonnement van 2 jaar

Bekijk Aanbieding >

Korting wordt automatisch toegepast

6. Private Internet Access

Werkt met Windows 10getest apr 2024

APPS BESCHIKBAAR :

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux
  • FireTV

Website: www.PrivateInternetAccess.com

Geld-terug-garantie :30 DAYS

Private Internet Access is voor Windows 10-gebruikers een populair VPN dankzij de intuïtieve en lichtgewicht app die werkt met weinig gebruikersinvoer. Voor ervaren gebruikers biedt het de mogelijkheid om het benodigde versleutelingsniveau aan te passen, wat handig is voor apps zoals Kodi. Behalve AES-versleuteling wordt een netwerk-killswitch en DNS-lekbescherming gebruikt om jouw privacy verder te verbeteren.

PIA opereert vanuit de Verenigde Staten met meer dan 10.000 servers op ruim 80 locaties die toegang hebben tot populaire streaming-sites zoals Netflix. Het heeft ook servers in Nederland om Videoland, NLZIET en Ziggo GO te kijken.

Het gebruik van WireGuard betekent dat je profiteert van HD-streaming en met onbeperkt apparaatverbindingen kan je gehele gezin tegelijkertijd streamen. Probeer PIA 30 dagen uit en als je niet tevreden bent, kun je een volledige terugbetaling vragen.

Private Internet Access-snelheidstestgegevens

No valuePrivate Internet Access
WebsitePrivateInternetAccess.com
Gemiddelde verbindingssnelheid – Noord-Amerika (VS)76 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Europa (VK)31 MbpsGemiddelde verbindingssnelheid – Azië (Hongkong)42 Mbps
Laagste maandelijkse kosten$2.03
Bespaar 83% op het 2-jarige abonnement

Voordelen:

  • Lichtgewicht app voor Windows 10
  • Beheert meer dan 10.000 servers in ruim 80 landen
  • Staat onbeperkt gelijktijdige verbindingen toe

Nadelen:

  • Gevestigd in de VS
  • Streamingsnelheden kunnen inconsistent zijn

Our score:

4 van 5

INSTELBARE VERSLEUTELING:Private Internet Access biedt een lichtgewicht app voor Windows 10 met instelbare versleutelingsinstellingen voor geavanceerde gebruikers. Alle abonnementen bevatten een restitutiebeleid van 30 dagen.

Lees onze volledige review van Private Internet Access.

Private Internet Access-kortingsbon

Bespaar 83% op het 2-jarige abonnement

Bekijk Aanbieding >

Korting wordt automatisch toegepast

Methodologie: Hoe we de beste VPN’s voor Windows 10 hebben gevonden

Hoewel de meeste VPN’s een app voor Windows aanbieden, zijn er maar weinig die een goede keuze zijn voor Nederlandse internetgebruikers. Onze methodologie voor het vinden van de beste VPN’s voor Windows 10 omvatte het beoordelen van elk VPN op gebieden als beveiliging en privacybescherming. Hier is een volledige lijst van wat we zochten:

  • Servers wereldwijd: Windows-gebruikers zijn in bijna elk land ter wereld te vinden, dus toegang tot een wereldwijd netwerk aan servers is gewoon logisch. De VPN’s die we aanbevelen, bieden doorgaans duizenden servers. Je kunt deze in tientallen landen vinden, waaronder Nederland, de VS, VK, AustralIë, Japan, en meer.
  • Snelheid: Of je nu op jouw Windows-apparaat aan het browsen, streamen of torrenten bent, snelle verbindingen zijn essentieel. Zonder deze heb je waarschijnlijk te maken met prestatieproblemen zoals lage resolutie, vertraging en buffering. Dankzij onze snelheidstests hebben we de snelste VPN’s geïdentificeerd, die allemaal onbeperkte bandbreedte bieden.
  • Deblokkeren: We hebben allemaal met regionaal geblokkeerde vergrendelde content te maken, vooral als het gaat om streamingservices. Sommige gebruikers hebben echter ook te maken met strenge online censuur in hun land. Alleen door de VPN’s te testen met een breed scala aan geblokkeerde websites en services, hebben we diegene gevonden met het krachtigste deblokkeringsvermogen.
  • Beveiliging: Van DDoS-aanvallen tot malware, er is een groot aantal beveiligingsdreigingen online. Het gebruik van een VPN zorgt ervoor dat jouw gegevens worden versleuteld en ontoegankelijk zijn voor cybercriminelen. Ze bevatten ook een killswitch en DNS-lekbescherming. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden VPN-services zoals NordVPN en Surfshark zelfs Dubbele-VPN-servers aan.
  • Privacy: Zoals we in dit bericht hebben behandeld, heeft Windows 10 enkele privacyproblemen. Wil je anoniem kunnen browsen, dan is een VPN des te essentiëler. Afgezien van versleuteling, verlangen we van elk VPN een geen-logs-beleid. Na analyse van 140 beleidsregels voor VPN, hebben we ontdekt welke jou online anonimiteit bieden.
  • Gebruiksgemak: Of je nu Windows, Android of een ander besturingssysteem gebruikt, de VPN-app in kwestie moet snel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Onze praktische ervaring met de apps van elk VPN zorgt hiervoor. Bovendien kun je verwachten dat elk VPN tal van installatiehandleidingen biedt, evenals dag en nacht support via live chat en e-mail.
  • Waar voor je geld: Alle beste VPN’s voor Windows 10 zijn betaalbaar. Sterker nog, ze blijken vaak goedkoper te zijn dan VPN’s die niet veel van het bovenstaande bieden! Om wat extra te besparen, kun je profiteren van onze VPN-kortingscoupons die in dit bericht zijn gelinkt. Denk erom dat elk VPN wordt geleverd met een risicoloze geld-terug-garantie van minimaal 30 dagen.

We geloven niet zomaar dat een VPN al het bovenstaande aanbiedt. In plaats daarvan testen we elk VPN uitgebreid voor onszelf, allemaal als onderdeel van onze VPN-testmethodologie. Dit stelt ons in staat om beoordelingen te geven die zo nauwkeurig en actueel mogelijk zijn.

VPN’s die je beter kunt vermijden

Bij het beslissen welke VPN’s Windows 10-gebruikers moeten vermijden, staan gratis opties bovenaan de lijst. We hebben hier een paar opgesomd die de gemiddelde persoon waarschijnlijk op Google zou vinden, maar hetzelfde geldt voor vrijwel alle gratis VPN-services.

We hebben ook verschillende betaalde VPN’s afgewezen omdat ze geen bescherming bieden tegen DNS-lekken of omdat ze in de VS zijn gevestigd zonder strikt genoeg geen-logs-beleid om onze zorgen over privacy weg te nemen.

Betternet

Als je Googelt op “gratis VPN voor Windows”, zal Betternet een van de eerste zoekresultaten zijn. Betternet verzamelt geen gebruikerslogs, maar de app zelf maakt deel uit van een advertentieplatform dat toegang heeft tot jouw cookies om je te bestoken met advertenties, video’s en voorgestelde apps. Het beschermt gebruikers ook niet tegen DNS-lekken. Het is niet zo dat Betternet kwaadaardig is, sterker nog, het is vrij transparant in hoe het werkt. We kunnen de mobiele app zelfs aanbevelen als een fatsoenlijk gratis alternatief. Maar voor Windows moeten we het afwijzen.

Hide.me (gratis)

Hide.me is nog z’n gratis VPN voor Windows dat hoog scoort op Google. Hoewel het premium-abonnementen heeft die niet zo slecht zijn, beperkt de gratis versie de snelheid en gegevensoverdracht tot respectievelijk 3 Mbit/s en 2 GB. Het ondersteunt ook geen OpenVPN, wat ons aanbevolen beveiligingsprotocol is. Gratis gebruikers zijn beperkt tot drie serverlocaties en er is geen port-forwarding beschikbaar (handig voor torrenting). Aan de andere kant is Hide.me wel volledig logvrij.

Hola

Hola is een peer-to-peer proxy-browserextensie die werkt als een gratis VPN, maar geen gecentraliseerde servers heeft. In plaats daarvan routeren gebruikers hun internetverkeer via de apparaten van andere Hola-gebruikers wanneer er inactieve bandbreedte beschikbaar is. Afhankelijk van jouw lokale wet- en regelgeving, kan dat je verantwoordelijk maken voor de activiteiten van andere gebruikers. Bovendien heeft Hola ooit de computerbronnen van zijn gebruikers gekaapt en ze in een botnetwerk veranderd om gedistribueerde denial-of-service (DDoS)-aanvallen op websites uit te voeren en illegaal gekopieerd materiaal te verspreiden.

Controleer wel twee keer op DNS-lekken

Als je echt zeker wilt weten of jouw DNS-lekbescherming werkt, kun je hier een DNS-lektest uitvoeren. Voer de test uit met jouw VPN ingeschakeld en vervolgens nog een keer met het VPN uitgeschakeld om direct een weergave van de testresultaten te krijgen.

Geen toegang tot Netflix, Ziggo GO, enz.? Probeer IPv6 uit te schakelen

Zelfs als een VPN DNS-lekbescherming vermeldt, kunnen websites zoals Hulu en Netflix soms nog wel een verzoek forceren om via het IPv6-protocol te lekken. Standaard forceren de meeste VPN’s alle DNS-verzoeken naar IPv4 en vermijden ze IPv6 helemaal. Maar als IPv6 op jouw apparaat nog is ingeschakeld, dan stopt dit mogelijk niet een IPv6 DNS-lek op Windows 10.

Zorg er allereerst voor dat je de klantensupport van jouw VPN-provider vraagt of ze servers hebben die Netflix VS en Hulu deblokkeren. Als dat het geval is en je bent verbonden met een van die servers, maar de site detecteert nog steeds dat je een VPN-service gebruikt, moet je mogelijk IPv6 uitschakelen.

Volg hiervoor de volgende instructies:

  1. Rechtsklik op het wifi- of LAN-pictogram in jouw systeemvak en klik op “Netwerk en netwerkinstellingen openen”
  2. Klik in het venster dat verschijnt op de link voor jouw netwerk naast “Verbindingen”
  3. Klik op Eigenschappen
  4. Verwijder het vinkje bij “Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6)”
  5. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan en start je computer opnieuw op

IPv6 is nu uitgeschakeld en je zou niet langer IPv6 DNS-verzoeken moeten lekken.

Zie ook: Wat is het beste VPN voor Hulu en voor Netflix?

Een VPN handmatig instellen op Windows 10

Bij alle bovenstaande providers hoef je alleen software te downloaden en te installeren om aan de slag te gaan met een VPN op Windows. Verbinden is net zo eenvoudig als inloggen, een locatie kiezen en op de knop Verbinden drukken.

Maar als een app niet bij je past, dan heeft Windows 10 ingebouwde VPN-ondersteuning die handmatig kan worden geconfigureerd. Het besturingssysteem ondersteunt echter geen OpenVPN, dus we raden aan om te kiezen uit L2TP/IPSec, SSTP, of IKEv2. Vermijd PPTP; ook al kan het sneller zijn en is het iets eenvoudiger in te stellen, het heeft bekende beveiligingsproblemen.

Om aan de slag te gaan, moet je de volgende informatie van jouw VPN-provider krijgen, overeenkomstig het door jou gekozen protocol:

  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • VPN-serveradres
  • Vooraf gedeelde geheime Sleutel of Certificaat
  1. Typ in de zoekbalk ‘VPN’ en klik op het menuwiel bovenaan de zoekresultaten.
  2. Klik in het menu dat verschijnt op: Een VPN-verbinding toevoegen
  3. Kies onder VPN-provider voor Windows (ingebouwd). Vul alle andere hierboven genoemde informatie dienovereenkomstig in.
  4. Druk opOpslaan
  5. Het VPN zou nu in het VPN-menu moeten staan. Klik erop en druk vervolgens op Verbinden
  6. Wacht even totdat de VPN-verbinding tot stand is gebracht. En dat is alles! Je hebt verbinding.
  7. Nadat je jouw VPN voor de eerste keer hebt ingesteld, krijg je er sneller toegang toe door op het wifi-pictogram in jouw systeemvak te klikken. Het zou vrijwel bovenaan moeten staan.

Heeft Windows 10 een ingebouwde VPN?

Windows 10 wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde VPN-serviceclient. Deze is te vinden door te navigeren naar Instellingen > Netwerk en internet > VPN. Je moet het echter handmatig configureren om verbinding te maken met een server, vergelijkbaar met het installeren van een VPN op een Linux-systeem. Bovendien heeft het Windows-VPN een uiterst beperkte functieset, zonder een killswitch of veel van de instelbare functies die zijn betaalde concurrenten bieden.

Waarom worden mijn VPN-verbindingen verbroken in de slaapstand?

Wanneer jouw apparaat in de slaapstand gaat, worden allerlei services uitgeschakeld om energie te besparen. Helaas betekent dit vaak dat je netwerkmogelijkheden worden uitgeschakeld, wat ertoe leidt dat jouw downloads worden onderbroken en jouw VPN-verbinding wordt verbroken. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen:

  1. Navigeer naar Configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Adapterinstellingen wijzigen
  2. Rechtsklik vervolgens op het netwerk dat je gebruikt en selecteer Eigenschappen
  3. Klik op de knop Configureren
  4. Open het tabblad Energiebeheer aan de rechterkant en zorg ervoor dat de optie De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen is uitgeschakeld..

Moet ik IPv6 in Windows 10 uitschakelen om mijn VPN te laten werken?

Je hoeft IPv6 technisch gezien niet uit te schakelen, maar de meeste VPN-providers ondersteunen dit nog niet, en daarom kan persoonlijke informatie zichtbaar worden voor iedereen die het netwerk monitort. Om deze reden is het een goed idee om IPv6 uit te schakelen, ervan uitgaande dat jouw VPN geen IPv6-lekbescherming biedt. Zo doet je dit in Windows 10:

  1. Ga naar Configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkcentrum
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Adapterinstellingen wijzigen
  3. Zoek in de lijst jouw netwerk, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen
  4. Vink nu gewoon het vakje met het label Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) uit

Heeft Windows Defender een VPN?

Nee, Windows Defender, de ingebouwde antivirus van Microsoft, bevat geen VPN.

Kun je meerdere VPN's tegelijk draaien op Windows 10?

Over het algemeen gesproken, nee. Je kunt niet meer dan één VPN tegelijk uitvoeren op Windows 10. De meeste VPN-clients zullen met elkaar conflicteren.

Het is wellicht mogelijk om split-tunneling in te stellen zodat sommige applicaties het ene VPN gebruiken en andere applicaties een andere VPN.

Een andere optie is om een VPN-app voor Windows, een VPN-plug-in of -extensie voor je webbrowser en/of een VPN op je wifi-router te combineren.

Het stapelen van VPN’s kan ernstige gevolgen hebben voor de prestaties en snelheid. Als je bijvoorbeeld twee VPN’s tegelijkertijd gebruikt, moeten jouw gegevens twee keer worden versleuteld en ontsleuteld en moeten ze via beide VPN-servers reizen om hun bestemming te bereiken.

Hoe schakel ik het VPN op mijn PC uit?

Open jouw VPN-app en klik op de knop Verbinding verbreken. Als je jouw VPN handmatig hebt geconfigureerd, kun je deze uitschakelen via het netwerkpictogram in je systeemvak. Dat is een wifi-pictogram of een LAN-pictogram in de rechterbenedenhoek van je scherm.

Is het gebruik van een VPN in Nederland legaal?

Ja! Het gebruik van een VPN is legaal in alle, behalve een handjevol landen.

Sommige landen, zoals China, verbieden het gebruik van VPN’s, maar stellen het niet strafbaar.

Hoewel VPN’s volkomen legaal zijn, is elke criminele activiteit die je uitvoert terwijl je verbonden bent met het VPN nog steeds illegaal. Het gebruik van een VPN maakt de wet niet ongeldig.

Blokkeren VPN's malware op Windows 10?

Sommige VPN’s, zoals NordVPN, bevatten ingebouwde malwaredetectietools. Als je een gevaarlijke website bezoekt, ontvang je een waarschuwing over het gevaar en word je mogelijk omgeleid naar een beveiligde webpagina.

De beste VPN's voor Windows 10 in 2024 en hoe je ze instelt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6100

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.