Trust Wallet nybegynnerguide - Bitcoinsentralen.no (2024)

Trust Wallet er blant de mest populære mobile krypto wallets. Denne artikkelen er en Trust Wallet gjennomgang og nybegynnerguide. Vi går gjennom installasjonen og hovedfunksjonene til Trus Wallet i et nybegynnervennlig format. Vi vil også dele våre erfaringer med å bruke Trust Wallet.

Innholdsfortegnelse

Grunnleggende informasjon om Trust Wallet

Trust Wallet er en wallet for kryptovaluta som ble opprettet i 2017. Opprinnelig var det en wallet for Ether (ETH), som er mynten på Ethereums blockkjeden. I dag er det mulig å oppbevare alle populære kryptovalutaer og NFT-er i appen.

Kryptovalutaer kan oppbevares i forskjellige typer wallets. Trust Wallet er en mobil wallet, det vil si en app som kan lastes ned til en mobil enhet. Det finnes for øyeblikket ingen versjon av Trust Wallet som kan installeres på en datamaskin. For å lære mer om forskjellige krypto wallets, sjekk ut denne artikkelen: en nybegynnerguide til krypto wallets.

I 2018 kjøpte Binance Trust Wallet som en del av sin egen produktportefølje. Til tross for kjøpet har Trust Wallet-teamet utviklet Trust Wallet uavhengig. Kryptoer lagret i Trust Wallet kontrolleres eller administreres derfor ikke av Binance.

Trust Wallet er en gratis wallet som kan lastes ned fra App Store eller Google Store. Å bruke appen koster heller ingenting, med mindre du bruker tjenesten til å kjøpe kryptovalutaer.

Installer Trust Wallet

Det er enkelt og raskt å installere Trust Wallet. Først må du laste ned Trust Wallet-applikasjonen fra Google Play eller Apple Store. Gå til trustwallet.com og klikk på nedlastingskoblingen.Du bør alltid laste ned kryptoapper via produsentens offisielle nettsted.

Trust Wallet kan også installeres i Chrome-nettleseren som en utvidelse, men antagelig vil de fleste leserne bruke den på en mobil enhet. Derfor vil vi bare gå gjennom bruken av mobilappen i denne artikkelen.

Etter at du har lastet ned applikasjonen, kan du gjøre en av følgende ting:

  1. Opprett en ny wallet
  2. Gjenopprett en gammel wallet

Siden vi lager en ny wakket i dette tilfellet, trykker vi på Opprett ny wallet knappen for å fortsette.

Gjenopprettingsnøkler er den viktigste delen av en krypto wallet

Deretter vises en melding på skjermen for å lage en sikkerhetskopi av nøklene til din wallet. Disse gjenopprettingsnøklene består av 12 eller 24 engelske ord som er unike for hver bruker.Med gjenopprettingsnøkler (sikkerhetskopinøkler) er det mulig å installere en eksisterende wallet på flere mobile enheter. Du kan også bruke disse nøklene til å klone din wallet til en Chrome utvidelse.

Dette betyr at nøklene ikke må overleveres til noen under noen omstendigheter og må tas godt vare på.

Hvis du mister gjenopprettingsnøklene, kan hvem som helst som finner disse bruke dem til å gjenopprette din wallet på sin egen enhet og administrere midlene dine. Personen som holder gjenopprettingsnøklene har kontroll over kryptovalutaen i disse walletene. Hvis noen stjeler nøklene dine og tømmer din wallet, er det ingen måte å gjenopprette midlene dine.

Nedenfor er et eksempelbilde av Trust Wallet-gjenopprettingsnøkler under installasjonen.

Trust Wallet nybegynnerguide - Bitcoinsentralen.no (1)

Det anbefales å skrive gjenopprettingsnøklene på papir og oppbevare papiret på et sted der ingen kan få tilgang til dem uten autorisasjon. Oppbevar nøklene på et sted du husker, slik at du faktisk kan bruke denne listen hvis telefonen går i stykker.

Det anbefales ikke å oppbevare gjenopprettingsord på en datamaskin eller som notater på telefonen. Ikke ta et bilde av nøklene dine heller som ville være lagret på mobiltelefonen din. Dette er en sikkerhetsrisiko.

Betydningen av gjenopprettingsord kan ikke overdrevet. Det er kritisk viktig at du skriver ordene riktig og i riktig rekkefølge. For at gjenopprettingen skal lykkes, må ordene skrives inn riktig i den rekkefølgen de opprinnelig ble presentert da sikkerhetskopien ble opprettet.

Trust Wallet sikrer riktigheten av gjenopprettingsnøklene i tilfelle skrivefeil. Du må skrive inn hvert gjenopprettingsord til Trust Wallet for å sikre at du har lagret dem i riktig rekkefølge. Dette gjøres før walleten opprettes.

Når du har skrevet inn gjenopprettingsnøklene riktig, er Trust Wallet appen klar til bruk.

Motta kryptovalutaer

Du kan overvåke kursene på kryptovalutaene dine på forsiden og sende, motta, kjøpe og bytte valuta. I de følgende avsnittene vil vi gå gjennom i detalj hvordan hver av disse funksjonene fungerer. La oss starte med å sende mynter til din nyopprettede wallet.

For å motta kryptovalutaer i Trust Wallet, klikk på Receive på hjemmesiden.

Trust Wallet nybegynnerguide - Bitcoinsentralen.no (2)

Deretter vil du se en liste over alle mulige mynter du kan motta i din wallet. Listen er veldig lang, så på dette tidspunktet er det verdt å bruke søkefunksjonen og skrive navnet på kryptovalutaen du vil motta.

Klikk på ønsket kryptovaluta og Trust Wallet genererer en ny adresse for deg. Dette er en adresse der du kan sende mynter fra en ekstern tjeneste. Trust Wallet genererer også en QR-kode for adressen, som lar deg motta kryptovalutaer ved å dele QR-koden med avsenderen.

En QR-kode er en praktisk måte å motta kryptovalutaer på, for eksempel i en situasjon der både avsender- og mottakspartene er fysisk på samme sted. QR-koden kan leses i praktisk talt alle walletapplikasjoner når du sender kryptovalutaer.

På dette tidspunktet er det også godt å huske at adressen til din wallet aldri skal skrives inn tegn for tegn. Det bør alltid gjøres med klipp og liv eller bruk av QR-koden for å unngå feil. Hvis du feilstaver til og med kun en bokstav vil enten adressen være ugyldig eller kryptovalutaene gå til en annen adresse.

Hvis du gjør store transaksjoner, kan du alltid sikre suksessen til overføringen med et lite beløp først og sørge for at den vises i riktig wallet. Det er en god idé å gjøre slike tester fordi det er umulig å gjenopprette kryptovalutaer hvis de blir sendt til feil adresse.

Send kryptovalutaer

Å sende kryptovalutaer fra Trust Wallet er like enkelt som å motta dem. Sending gjøres ved å klikke på Send-knappen fra hovedmenyen.

Trust Wallet nybegynnerguide - Bitcoinsentralen.no (3)

Etter å ha klikket på Send-knappen, vises en liste over kryptovalutaer som du kan sende fra din wallet. Hvis du har dusinvis av forskjellige kryptovalutaer i din besittelse, kan du bruke søkefunksjonen til å finne ønsket mynt. Etter å ha valgt mynten du vil sende, vil appen be deg om å legge inn mottakerens adresse.

Akkurat som når du skal motta krypto, bør du kopiere adressen i stedet for å skrive den inn manuelt. Du kan også skanne QR-koden hvis den er tilgjengelig. Det er aldri en dårlig idé å sende en liten testoverføring først hvis du har å gjøre med store transaksjoner. Det er ikke bare adressen du må ha 100 prosent riktig, men også nettverket.

Etter å ha bekreftet mottaksadressen og valgt ønsket beløp, klikker du på Continue for å fullføre overføringen. Overføringen tar alt fra sekunder til et par minutter, avhengig av blockchain. Hvis du sender mynter til en kryptobørs, avhenger det av børsen hvor raskt de vil behandle innskuddet på kontoen din.

Kjøp kryptovalutaer på Trust Wallet

I tillegg til å sende og motta kryptoer, gjør Trust Wallet det mulig å kjøpe kryptovalutaer direkte i din wallet. Kjøp gjøres ved å klikke på Buy fra hovedmenyen.

Deretter åpnes en liste på skjermen, hvorfra du kan velge kryptovalutaen du vil kjøpe. Bildet nedenfor viser et eksempel på å kjøpe Bitcoin.

Trust Wallet nybegynnerguide - Bitcoinsentralen.no (4)

Når du kjøper kryptovalutaer fra Trust Wallet, gjøres det ved å bruke tredjeparts tjenesteleverandører. Trust Wallet søker etter den beste prisen fra tjenesteleverandører og foreslår det for deg. I dette tilfellet ble det beste tilbudet funnet på Mercuryo.

Når du har valgt tjenesteleverandøren, blir du sendt til den tjenesten. Deretter må du oppgi detaljene for betalingsmåten du ønsker. De fleste bruker debet- eller kredittkort, så vær forberedt på å ha betalingskortet klart. Du må også opprette en konto for disse tjenesteleverandørene før kjøp kan gjøres.

Etter at kjøpet er fullført, overføres kryptoene til din wallet, hvorfra du kan sende, følge med på og administrere dem.

Bytt kryptovaluta

I tillegg til de tidligere nevnte funksjonene, er det en fjerde funksjon i hovedmenyen, med tittelen Swap. Med Swap-knappen kan du bytte kryptovalutaer du har med andre kryptovalutaer. For eksempel kan du bytte bitcoins mot stablecoins hvis du vil ta litt fortjeneste.

Børsene foregår på Trust Wallets egen desentraliserte børs (DEX). Merk at det ikke er mulig å bytte kryptovalutaer til fiat-penger (EUR, USD, NOK, osv.). For å selge krypto til fiat-penger, må du sende myntene dine til en kryptobørs.

Apper som Trust Wallet er ikke ment for aktiv handel. Noen liker å kjøpe krypto direkte til Trust Wallet, men de fleste foretrekker å bruke kryptobørser der fiat-kjøp og salg er tilgjengelig. Trust Wallet er først og fremst en wallet for oppbevaring av krypto.

Sikker bruk av Trust Wallet

Som bruker av Trust Wallet eller en hvilken som helst wallet app, er du også ansvarlig for sikkerheten til din wallet. Du kan se sikkerhetsfunksjonene til Trust Wallet ved å klikke på Innstillinger fra startskjermen. Klikk på Security fra innstillingsmenyen for å finne alle funksjonene som er mulig å bruke.

Trust Wallet nybegynnerguide - Bitcoinsentralen.no (5)

Fra sikkerhetsmenyen kan du velge låsemetode. Trust Wallet tilbyr biometrisk identifikasjon og muligheten til å angi et passord for appen. Vi anbefaler på det sterkeste at du angir et passord for å forhindre uautorisert bruk i tilfelle mobilenheten din blir stjålet.

Passordet skal være atskilt fra andre tjenester og spesielt fra telefonens passord. Hvis telefonen din blir stjålet, kan det hende at inntrengeren allerede har passordet til telefonen din. Hvis passordet også brukes i Trust Wallet, kan angriperen stjele kryptovalutaene dine.

I sikkerhetsmenyen bør du også klikke på alternativet som gjør at applikasjonen ber om et passord hver gang midler overføres ut.

Enda viktigere enn passordet er gjenopprettingsnøklene, det vil si de 12 eller 24 ordene du nå skal ha skrevet på papir. Betydningen av sikkerhetskopinøklene kan ikke understrekes for mye. Vi minner deg nok en gang om at hvis disse nøklene (ordene) går tapt, er det ingen måte for deg eller noen andre å gjenopprette midlene dine.

Vær også varierende av phishing-angrep på internett. Trust Wallet, eller noen annen enhet, vil aldri be deg om gjenopprettingsnøkler via e-post, melding, telefon eller på annen måte. Enhver forespørsel som dette gjøres av kriminelle. Ikke skriv inn gjenopprettingsnøklene noe sted.

Å bruke Trust Wallet er enkelt og trygt hvis du følger disse instruksjonene nøye.

Trust Wallet Norge

Trust Wallet Norge finnes dessverre ikke ennå. Det du må gjøre er å laste ned den engelske versjonen fra Google Play Store eller Apple Store. Etter at du har installert appen er det mulig å endre språket fra innstillingene. Trust Wallet støtter flere språk, men det støtter ikke norsk ennå. Dansk og svensk er støttet fra skandinaviske språk.

Trust Wallet erfaringer og oversikt

Teamet vårt har samlet mange erfaringer med Trust Wallet de siste årene. Det er en veldig brukervennlig wallet av høy kvalitet. Den beste funksjonen til Trust Wallet er dens omfattende støtte for kryptovalutaer. Tusenvis av forskjellige kryptovalutaer kan lagres i Trust Wallet, så det er nesten garantert å være egnet for enhver kryptoinvestor.

Trust Wallet tilbyr også mange forskjellige DeFi-applikasjoner, hvor du for eksempel kan stake kryptovalutaene dine eller ta et lån mot midlene dine. Du finner tjenestene som tilbys av Trust Wallet på startskjermen under Dapps-fanen. Der kan du bla gjennom et bredt utvalg av tjenester som Trust Wallet støtter.

Etter vår mening er Trust Wallet egnet for både nybegynnere og profesjonelle. Appen er så enkel å bruke at Trust Wallet kan anbefales som en nybegynners første mobile wallet. En profesjonell investor kan også diversifisere en del av kryptoporteføljen til Trust Wallet og/eller bruke DeFi-apper gjennom den.

Kryptovalutaer regnes som en aktivaklasse med høy risiko. Verdien av populære kryptovalutaer krasjet 90-99% under bearmarkedet i 2018 og 2022.

Ingenting du leser på Bitcoinsentralen.no bør betraktes som investeringsrådgivning. Gjør alltid din egen due diligence. Forfattere av artiklene kan eie kryptovalutaer selv.

Trust Wallet nybegynnerguide - Bitcoinsentralen.no (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5366

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.